Nathalie Nilsson

Nathalie Nilsson är engagerad i Moderaterna
  • Nämndeman
  • Ledamot i Socialnämnden

Jag är uppväxt i en by som heter Mjöbäck. För många så kanske den lite mer kända orten Ullared, med shoppingstället Gekås, är en ort som man lättare kan placera på kartan. Mjöbäck ligger inte så långt från Ullared, men i Västergötland och inte i Halland.

Efter lite turer till Borås och Göteborg landade jag tillslut i Eksjö år 2018, innan dess bodde jag i tio år i Ydre kommun. Numer bor jag i Höreda tillsammans med min sambo, vår dotter Alma samt en hund och två katter.


Jag arbetar som Förhandlare i Region Jönköpings län, på regionkansliets centrala HR-avdelning. Mina arbetsuppgifter består framförallt av arbetsrättsliga förhandlingar, lönebildningsfrågor och avtalsfrågor. Innan dess arbetade jag med HR-frågor i Eksjö kommun.


Jag har idag förtroendeuppdrag som nämndeman vid Eksjö tingsrätt. Att få möjlighet att sitta som nämndeman var det som från början var anledningen till att jag engagerade mig politiskt. Sedan tidigare har jag har ett stort samhällsintresse och vill veta och förstå hur samhällets alla delar hänger ihop.

Valet att bli moderat var väldigt enkelt framförallt då partiet står för frihet för individer och familjer. Att varje enskild individ och familj själva vet vad som är bäst för dem och att valfrihet i välfärden därför måste finnas. Det är också viktigt för mig att arbete alltid ska löna sig mer än bidrag. Lag och ordning ligger mig också varmt om hjärtat.