Lars Ugarph

Lars Ugarph är engagerad i Moderaterna

  • Ledamot i Kommunfullmäktige
  • Ledamot i M-Styrelsen
  • Ledamot i Barn och Utbildningsnämnden
  • Ledamot Nifsarpskolans styrelse
  • Ersättare i Industribyggnader AB

Under hela livet har jag byggt nätverk och relationer av alla slag och jag älskar verkligen utmaningen att träffa nya människor och där hitta nya samarbetsvägar. Oavsett i vilken bransch jag befunnit mig, har detta alltid varit en nyckel till framgång. Alla behöver utveckla sina nätverk för att stimuleras till personlig succé. Det är alltid samarbeten som leder utvecklingen framåt i alla samhällssituationer.

Fokus måste framöver ligga på att hitta helhetslösningar, vilket helt krasst innebär att vi måste vara beredda på att kompromissa för att nå målen vi tillsammans sätter upp.

Oavsett om jag är Moderat eller inte, så är min övertygelse att det jag just skrivit är det enda sättet att lyckas. Vi må vara oense om detaljer och vi kommer aldrig någonsin vara helt överens, men på det stora hela vill alla människor samma sak - må bra och leva gott i ett tryggt demokratiskt samhälle.

Hela livsresan ska du som människa kunna välja att leva, bo och verka i ett tryggt och öppet samhälle, där friheten är en självklar rättighet som skapar oändliga möjligheter att bygga ditt liv precis som du vill. Samtidigt innebär detta även skyldigheter och ansvar som du måste acceptera till 100 %.

Så långt det bara är möjligt måste vi prioritera att bygga samhället på att alla som kan arbeta ska göra det. Att förtjäna sitt eget uppehälle måste vara drivkraften i hela systemet. Om detta inte är möjligt ska vi självklart ha skyddsnät som hjälper dessa människor.

Den stora utmaningen vi har framför oss är att genomföra arbetslinjen fullt ut. Framtidens största problematik kommer vara kompetensförsörjning och därför måste vi våga förändra de tankesätt vi har idag för att hamna rätt i framtiden.

Det är dags att kavla upp ärmarna, tänka framåt och vara öppna för att bygga nya nätverk & relationer tillsammans. Jag är redo för att säga Ja till utmaningen - är du?


Vem är jag?

Född och uppvuxen i denna unika trästad, ville jag bara fly bygden efter studenten.

Här fanns definitivt ingen framtid för den som ville ha mer ut av livet.

Före den planerade “Flykten” ägnades nästan all tid till sport, musik och teater. Därav kom skolan lite för ofta i andra hand och i år 3 på gymnasiet valde jag att ta ett sabbatsår. Jag fick anställning på ett trädgårdsmästeri i Schweiz och jobbade sju dagar i veckan, i snitt tio timmar per dag och efter några månader insåg jag att skolan faktiskt var en härlig plats. Tog studenten och fortsatte som telegrafist på S1 i Enköping i 10 månader.

Efter några månader på Lingmerths Resebyrå och Turistbyrån gav jag mig äntligen ut i världen. Under nio säsonger för Ving fick jag chansen att prova det mesta av det bästa som Golfvärd, Sportvärd, Konferensvärd, Skidlärare, Showartist, Musiker, Sångare och mycket annat.

När flyttlasset från Åre till Göteborg ofrivilligt fastnade i Skövde, fick jag chansen att jobba som projektledare för mässor, festivaler och kulturevenemang.

Hoppade in som lärarvikarie lite då och då och insåg att det här var ett yrke jag skulle kunna tänka mig att utbilda mig till.

Pluggade i Jönköping i 3,5 år och jobbade samtidigt som reseledare för Ving.

Efter lärarexamen jobbade jag som Caddie på Europatouren under ett år.

Träffade en vacker kvinna från Nässjö som fick jobb som lärare i Eksjö och helt plötsligt var jag tillbaka utan att egentligen planerat det.

Väl där insåg jag att allt jag faktiskt behövde redan fanns i den här lilla “hålan”. Hur kunde jag missa det när jag var yngre?

Tillbringade 15 år med tusentals härliga tonåringar på Prästängsskolan, där jag undervisade i svenska, engelska, SO och musik. Parallellt med mitt lärarjobb engagerade jag mig fullt ut i att sätta Eksjö på kartan genom att vara med att starta upp Fiesta Eksjö med Stadsfesten som primära evenemang.

Valde att lämna mitt läraryrke för att fokusera fullt ut på att skapa nya evenemang för att höja Höglandets attraktivitet och när Olsbergs Arena stod färdigt fick jag möjligheten att som Evenemangschef fylla huset med kultur- idrotts- och näringslivsevenemang. Efter sex år valde jag att lägga mitt fokus på Vaxblekaregården och skapa nya evenemang inom hotell och restaurangbranschen.

Efter valet 2018 blev ett av mina uppdrag att sitta i styrelsen för Nifsarpsskolan och efter en fantastisk rundvandring på denna yrkesskola insåg jag att jag saknade läraryrket och tvekade inte att söka den lediga tjänsten på skolan och där befinner jag mig idag.

I skrivande stund är vi mitt inne i en kris och det kommer kräva mycket tid, pengar och engagemang för att ta oss ur den. Jag är övertygad om att vi kommer starkare ur den och tar med oss massor av nya erfarenheter som hjälper oss hantera framtidens utmaningar.