Jes Suhr

Jes Suhr är engagerad i Moderaterna

Ledamot i Kommunfullmäktige
Ersättare i Tillväxt och utvecklingsnämnden
Seniorrepresentant i Styrelsen
Ledamot i Eksjöbostäder AB
Suppleant i Eksjö Energi
Suppleant i Eksjö kommunfastigheter AB.

Mitt första jobb i Danmark var på en elektronik koncern, Radiometer, där jag arbetade i 13år. År 1978 började jag på Hewlett-Packard (HP) och då började jag plugga kvällstid på Handelshögskolan i Köpenhamn. Jag arbetade på olika avdelningar och blev chef för serviceavdelningen för test- och mätinstrument. Då jag blev chef för den motsvarande Nordiska organisation fick vi frågan om vi villa flytta till Stockholm, där den största av de 4 Nordiska avdelningar fanns. Vi flyttade till Knivsta i 1997med de två minsta pojkar, då 9 och 13 år gamla. Det var en mycket spännande tid.

De sista 8 åren arbetade jag på Michelin, även där mycket nytt och spännande att lära sig.

År 2009 köpte vi huset i Bruzaholm Lillian och jag bor i nu. Vi flyttade ner på riktigt i 2012 då vi gick i pension. 2015 blev jag svensk medborgare.

I Moderaterna tycker vi alla skal ha lika Rättigheter, Skyldigheter och Möjligheter, därför är jag Moderat.

Jag är styrelseledamot i tre föreningar här i Bruzaholm, sen har jag olika kommunala uppdrag, sitter i Kommunfullmäktiga, en nämnd och olika aktiebolag. Jag har fått mycket av samhället, försöker att ge lite igen.

I fritiden har vi åkt mycket skidor, båda längd och utförs. Vi är mycket i naturen, går varje morgon minst en timme i skogen med våra hundar, och tar ofta längre vandringar med matsäck på ryggen. Vi har husbil, har åkt mycket till Spanien och Storbritannien.

Jag är nyfiken, läser mycket historia, biografier och facklitteratur, ser motor- och vintersport på TV.

Jag tycker alla människor är trevliga, tills de har bevisat motsatsen.