Annelie Sjöberg

Annelie är engagerad i Moderaterna

  • Ledamot i Kommunfullmäktige
  • Ersättare i Kommunstyrelsen
  • vOrdf i Barn och Utbildningsnämnden
  • Ledamot i Moderata styrelsen i Eksjö

Född i Kalmar men flyttade till Eksjö i början på 80-talet. Eksjö känns verkligen som ”min” stad. När man är uppvuxen, själv gått i skolan i en stad och därtill haft egna barn som vuxit upp i Eksjö så har man per automatik ett rätt bra kontaktnät med många olika personer. En del kanske ser detta som en nackdel, men jag ser det som en enorm fördel.

I dag arbetar jag som IT-Chef och Signalskyddschef på Swedec inom Försvarsmakten i Eksjö. Innan dess var jag på Eksjö Energi ELIT under många år, och där arbetade jag på Bredbandsavdelningen.

På min fritid spelar jag golf, är amatörfotograf, har ridit och sysslat med hästar i hela mitt liv, älskar hundar och jag och min man har numera en Cocker Spanieltik som verkligen berikar vår tillvaro!

Jag engagerade mig politiskt 2010. Att det blev inom Moderaterna var faktiskt en självklarhet för mig. Valfriheten är en stor sak och det ska alltid löna sig att arbeta. Jobb och företagande bygger Sverige. Att bryta ner nationella strategier till våra kommunala mål är en stor utmaning och det kräver arbete, men det är väldigt intressant och det ger mig kraft och energi att fortsätta.

Eksjö kommun är en bra kommun, men vi strävar alltid efter att bli bättre!